Som stjerner på himlen af Jennifer Niven

| Alvilda | 400 sider | Udgivet 1/2-2015 |
[Anmeldereksemplar]

5kron

Forlaget skriver
“Som stjerner på himlen” af Jennifer Niven er en rørende og tankevækkende fortælling om en ung dreng og pige og deres søgen efter lysten til livet og kærligheden sammen.

Skolens freak Finch drages af døden, og søger konstant efter de ting, der egentlig er værd at leve for. Den populære pige Violet har altid sine tanker i fremtiden efter sin søsters død. Hun vil væk fra byen og glemme sin sorg. Helt oppe i skolens tårn mødes de i et afgørende øjeblik. Fra det moment udvikler de et unikt venskab, hvor Finch liver op som den modige, sjove og levende dreng han er. Violet begynder at leve i nuet, og drømmer sig ikke længere væk. Men kan de to unge mennesker holde gejsten oppe?

Jennifer Nivens vedkommende fortælling i “Som stjerner på himlen” skildrer troværdigt unges sorg, drømme, længsler og mødet med kærligheden.

Anmeldelse
Jeg er meget glad for at denne bog har krydset min vej. Dette er en bog, der tager meget tunge emner op. Død, selvmord, vold i hjemmet og hvad disse gør ved de efterladte. Den giver virkelig stof til eftertanke og minder meget om ”En flænge i himlen”, dog synes jeg at denne er bedre. Den er mere jordnær og elegant i sin udfoldelse af historien.

Jennifer Niven har skrevet bogen med et utroligt fint sprog og en meget flot indlevelse. Jeg må indrømme at jeg ind i mellem blev lidt lun på Finch, men også har været stiktosset på ham. Han er møgcharmerende og tager samtidig nogle dårlige valg. Derudover har både Violet og Finch en forkærlighed for litteratur, som går rent ind hos mig. Det er hyggeligt at læse hvordan de to unge mennesker kommunikere gennem citater fra Virginia Wolf. Som en lille sideinfo, får du også en masse korte facts om selvmord, eksempelvis; hvad er den mest populære måde at begå selvmord på? Disse kommer i sammenhæng med Finch fascination af død og hans begærlighed til at vide mere om den. Dette er igen skrevet på en meget delikat måde, så det ikke virker tungt eller dybt deprimerende.

Denne bog har virkelig fået følelserne til at strømme igennem mig. Jeg har flere gange smilet og følt mig nyforelsket, men samtidig også rasende og ked af det. Det hele er så virkeligt og jeg føler jeg har fået mig nye bekendtskaber i takt med at siderne blev vendt i bogen. Hvilket de nærmest gjorde af sig selv. Pludselig var jeg nået til sidste side i bogen.

Desværre har bogen et lidt dårligt format, der kan gøre den svær at læse, da det er en lille tyk bog. Dette gør den svær at holde åben, især hvis man kun vil bruge en hånd til at læse med.

Denne bog er til læsere, der kan lige genren sicklit og som var vild med ”En flænge i himlen” eller andre alvorlige kærlighedshistorier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen