Hvis jeg var din pige af Meredith Russo

| Carlsen | 304 sider | Udgivet 10/10-2016 |

4kron

Forlagets beskrivelse
Amanda Hardy er den nye pige på skolen. Ligesom alle andre vil hun gerne få nye venner og passe ind. Men Amanda har en hemmelighed. Og hun vil ikke så tæt på nogen, at de risikerer at opdage den. Men da hun møder den søde og venlige Grant, kan Amanda ikke lade være med at lade ham komme tæt. De tilbringer mere og mere tid sammen, og det begynder at gå op for hende, at hun mister for meget ved at holde ham på afstand. Hun ønsker mere og mere at dele alt med Grant – også sin fortid. Men Amanda er bange for, at når han først kender sandhenden om hende, vil han ikke kunne se bort fra den. For Amandas hemmelighed er, at hun før hed Andrew. Vil sandheden koste Amanda hendes nye liv – og ham, hun har forelsket sig i? En roman om et spændende og aktuelt emne af en forfatter, som selv har oplevet det.

Anmeldelse
Denne historie er så vigtig, da den behandler et emne, som kan være meget svært at forholde sig til når man ikke selv står i det.
Selve rammen for historien er meget banal. Smuk pige flytter til ny by, får en masse venner og drengene er vilde med hende, men hun har en hemmelighed. Den har man hørt før, og det generede mig lidt at det hele gik så nemt for Amanda, i forhold til at få venner og komme ind i varmen, da hun er distanceret og egentlig en ret lukket person.
Når det så er sagt så fandt jeg historien meget spændende og virkelig interessant. En historie om en transkønnet, skrevet af en transkønnet sætter fokus på nogle andre ting. Vi kommer helt ned i de små detaljer, såsom at vænne sig til at knapper og lynlås er omvendt, eller hvordan hele overgangsfasen påvirker ens identitet. Hele verden er det enten dreng eller pige, men hvad så når man er begge dele eller ingen af delene. Det var så spændende at læse, og jeg elskede det.
Bogen har et enkelt og flydende sprog. Scenerne skifter mellem nutid, hvor Amanda Hardy er flyttet hjem til sin far og er startet på en ny skole, og datid, hvor Andrew går og tumler med sin forkerte krop.
Historien holdt mig fanget, og jeg havde ikke lyst til at lægge den fra mig, når mit busstoppested nærmede sig, eller det blev for sent hen på natten.

Du skal læse denne bog hvis…
Du er til realistisk Young adult. Du kan lide sick-lit genren (selvom det ikke rigtig er en sick-lit, og jeg har det lidt dårligt over at smide bogen over i den kategori)

0 tanker om “Hvis jeg var din pige af Meredith Russo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen