Vejen til Panteon af Boris Hansen

| Tellerup | 428 sider | Udgivet 21/9-2016 |
[Anmeldereksemplar]

5kron

Forlagets beskrivelse
I en nær fremtid er verden blevet en anden. Samfundets svageste sendes til Zonen hvor de lever en trist tilværelse blandt grå betonblokke.

Zonen er det eneste hjem Lucas nogensinde har kendt. Men da hans bedste ven, Cassandra, pludselig forsvinder, vælger han at tage ud for at finde hende. Hans eneste ledetråd er de kryptiske noter hun skrev før hun tog af sted:

Juvelen. Brylluppet. Husk på tallet 12!

Inden længe opdager Lucas at Cassandra er draget ud på en lang rejse til en fremmed verden der ikke burde eksistere. En verden fyldt med begravede hemmeligheder og ældgamle sammensværgelser. En verden hvor Panteons guder strides og Empyrias engle forsøger at forhindre en altomfattende krig.

Lucas er ligeglad med guder og engle. Han vil bare have Cassandra tilbage. Men rejsen i hendes fodspor fører ind i et spind af mysterier og løgne.

Anmeldelse
Da jeg var cirka en tredjedel igennem bogen snakkede jeg med nogle andre, der havde læst bogen færdig. Vi snakkede om hvor jeg var nået i handlingen og jeg fik den samme kommentar fra dem alle ”Nåårh, så er du jo ikke nået så langt endnu” Så kigger jeg på bogmærket og tænker: Hold da op! Så må den virkelig tage fart herfra.
Det skal jeg da også lige love for at den gjorde, hold da wow. Handlingen er virkelig gennemarbejdet, og der er ikke bare små ubetydelige detaljer med. Det virker til at alt har en mening, og skal indgå i et større net af plot og karakterudviklinger.

Det er tydeligt at denne bog har lagt basen for en kæmpe rejse.
Karaktererne er så fantastisk godt skildret, de har utrolig gennemarbejdet personlighed, og man er ikke i tvivl om hvem der siger noget hvornår. Da de hver især har deres helt egen stemme. Dog synes jeg at nogle af bipersonerne var tæt på at blive alt for karikeret. Men det er heldigvis ikke noget, der ødelægger bogen.

Boris Hansen har taget den klassiske fantasyhistorie om ”den udvalgte” (eks. Harry Potter, Skyriel, Percy Jackson osv.) og vendt den fuldstændig på hovedet. Der er stadig en udvalgt, det er bare ikke hende man følger, men hendes bedste ven Lucas. Og det fungerer skide godt. For at sige det rent ud.

Jeg sad sådan med en frygt om at Boris Hansen havde fået lagt alt for meget i pejsen til at det rigtig kunne brænde, og at ilden bare ville gå ud til slut. Men jeg måtte bøje mig i støvet, for tingene falder virkelig på plads. Jeg sad og kværnede igennem de sidste sider, og kom næsten for sent ned fra min frokostpause på arbejdet, da jeg bare skulle have det hele med. Nøj en slutning, og nøj hvor skal jeg bare have fat i den næste bog, som i LIGE NU!

Du skal læse denne bog hvis…
Du er til en god klassisk fatasy, der alligevel er anderledes. Et godt plot, og en fantasy med masser af indhold og overraskelser.

0 tanker om “Vejen til Panteon af Boris Hansen

  1. Ih! Nu glæder jeg mig endnu mere til at læse den! Da du var halvvejs og fik at vide, at ‘du ikke var noget så langt’ – var du da stadig vild med bogen, eller tog den fører fart halvt inde? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen