Bookcrossing – Bøger på rejse

Min svigermor har to udvekslingsstuderende boende i sin kælder, bare rolig det er slet ikke så suspekt som det lyder. De kommer henholdsvis fra Slovakiet og Spanien. De har dog boet sammen i Helsinki i Finland, hvor de første gang stødte på Bookcrossing.
De var kommet gående ned ad en gågade i Helsinki, der havde de set en bog, der lå efterladt på en bænk. Det var ”Kindness of a Stranger”, de undrede sig over hvorfor den bare lå der, indtil de lukkede op på første side i bogen, hvor der stod:

”Always be kind J This book is registred at bookcrossing.com visit the page bookcrossing.com/139-12931965 to keep up on where the book goes.
Read, enjoy and pay forward! J”

bookcrossing

Samt en masse hilsner på forskellige sprog.
Kort oversat betyder det, at denne bog er på en rejse fra hånd til hånd, person til person verden over.

Inde på www.bookcrossing.com kan man under bogens ID, skrive hvor man har fundet den, og evt. også hvor man har efterladt den, hvis man ikke vil lade det være helt op til tilfældighederne. Det betyder også at du kan klikke dig ind på et område nær dig, og se om der er nogle bookcrossing bøger, der er blevet efterladt. Du kan også vælge at oprette en hel ny bog og dermed starte en hel ny rejse op.

Jeg finder bookcrossing helt fantastisk og en virkelig god idé. Jeg kan nemt se, hvordan man kan finde det interessant at se, hvor ting man har haft i hænderne færdes rundt i verden og forhåbentlig giver andre folk en god oplevelse.
Det har været noget helt andet at læse ”Kindness of a Stranger”, da jeg vidste at bogen havde været på en rejse, som ikke er slut endnu. Jeg sad hele tiden og tænkte på, hvor jeg mon skulle efterlade bogen når jeg var færdig med den. Jeg kan sige at lige nu befinder den sig i nærheden af Århus, og jeg glæder mig til at se når der er en ny der registrerer bogen og dens videre rejse frem.

0 tanker om “Bookcrossing – Bøger på rejse

  1. Bookcrossing er simpelthen sådan et fint projekt. Jeg har ikke selv læst en bookcrossing-bog, men jeg elsker idéen om, at ens læsning af bogen bliver en del af bogens rejse. Det er virkelig en skøn tanke 🙂

  2. Ih, hvor lyder det bare som en virkelig fin og hyggelig idé!
    Jeg mindes ikke at have hørt om det før, men jeg tænker da, at jeg en dag vil efterlade en bog et sted og håbe på at den bliver fundet. 😀

    1. Det synes jeg helt sikkert at du skal gøre. Jeg har haft fat på to nu, den ene var dog på italiensk, så kunne ikke få så meget ud af den, men efterlod den på Københavns Universitet. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen