Ravnenes Hvisken 1 af Malene Sølvsten

| Carlsen | 712 sider | 1/6-2016 |
[Anmeldereksemplar]
5kron

Forlagets beskrivelse
Nordisk fantasy noir, hvor en række bestialske mord viser sig at hænge sammen med en urgammel profeti om verdens undergang.

17-årige Anne kan se hændelser i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt gammelt mord. En rødhåret pige bliver myrdet og får skåret et runetegn i ryggen. Men kort efter begynder rødhårede piger at blive dræbt på egnen, og tegnet er på dem alle.

Pludselig er den lille by fuld af fremmede. De har mystiske kræfter, og de kredser om Anne, som ikke er vant til at have folk tæt på. Den asatroende Luna, den gudesmukke Mathias og den mystiske Varnar ønsker alle at hjælpe hende. Men er de venner eller fjender? Kan hun stole på sine følelser efter et helt liv alene?

En vil hun forelske sig i.

En vil blive hendes bedste ven.

En vil redde hendes liv.

Og en vil slå hende ihjel.

Anmeldelse
Det er et stykke tid siden at jeg blev færdig med denne bog, og siden den blev færdig har jeg savnet den. Jeg har bogstavelig talt savnet den. Det er som at have haft et intenst venskab på en måned, og pludselig er det slut.

Historien tog mig med storm, i starten læste jeg den uden rigtig at lade mig rive med. Men før jeg vidste af det, var jeg trukket ind i et univers halv virkelighed og halv fantasi. Jeg er imponeret over hvordan Malene Sølvsten kan få gamle digte, tro og historier flettet så velpasset ind i en historie. Sproget er intelligent og tonen humoristisk. Jeg tog mig selv i flere gange at storsmile over bogen, og komme med et af de der grinefnys over en lige højre i sprogform.

Hvis jeg skal sætte min finger på noget, så blev jeg indimellem lidt træt af at personerne blev for karikeret. Selve hovedpersonerne var fine, og jeg elskede dem. Men nogle af baggrundspersonerne blev hurtigt karikeret og fordomsramte. Kritikken er kun fundet frem, hvis vi går i marginalerne.
Skøn skøn bog, og jeg skal bare have fat på bog 2 meget snart.

Du skal læse denne bog hvis…
Du elsker nordisk fantasi, og er interesseret i den nordiske mytologi og gamle myter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen