Bogforum 2019

*Sponsoreret opslag. Presseadgang.*

Det er ved at være to uger siden at Bogforum løb af staben. Jeg beklager ventetiden, men jeg har læst og læst og læst. Hver gang jeg har haft tid til det har jeg læst i stedet for at sætte mig ned og skrive dette indlæg. Hvad jeg har læst, vil jeg nævne længere nede i opslaget.

For mig varede Bogforum hele lørdag og søndag. Fredag var jeg på arbejde, så jeg måtte give den ekstra gas de resterende to dage.

Indgangen til dette års Bogforum var flyttet, men jeg kom heldigvis i god tid.

Lørdag

Jeg har tid i forvejen planlagt hvad jeg gerne ville se, høre og opleve på Bogforum. Men Bogforum er en anden verden man træder ind i. Tid og rum ændrer sig og alle planer falder til jorden.
Jeg kom i god tid lørdag og fik stillet mig næsten forrest i køen til Peter Madsens signering på Carlsens stand. Han er bare noget af det flinkeste og jeg har planer om at han skal tegne i alle mine 5 albums af Valhalla. So far har han fået signeret i tre og tegnet i to. Så vi ses helt sikker til næste år og næste år og næste år. Så jeg kan få min samling til at være komplet.

Derefter begyndte min tidsplan at skride, dvs. jeg nåede at være inde i Bogforums magiske verden i ca. 28 minutter før det skred for mig. Jeg havde planlagt at jeg skulle se Louise Mieritz og Ditte Hansen fortælle om deres fælles bog Gode Kasse. Jeg havde dog overset at det hele startede med fællessang og at programpunktet derfor var en del længere end de sædvanlige 25-30 minutter. Så jeg havde pludselig et lille hul i mit program. Her fandt jeg en af mine gode bloggerkollegaer og skrivebuddy Kristina fra Reader’s World og fik set noget af et oplæg omkring tang som hverdagsingrediens i maden af Lone T. Mouritsen, Annette Bruhn. Det var ret interessant og man fik da lidt fun-fact med på vejen, eksempelvis at der er tang i kakaomælk.

Jeg nåede ikke at smage på noget af det, da jeg skulle videre over til SPOT-scenen og se Julie Midtgaard (Elementprøven), Line Wenzel (Dronningernes erindringer) og Henriette Hesselholdt (Gudindens avatar), som er de nyeste skud på stammen fra forlaget Tellerup. Ikke nok med det er Julie Midtgaard medlem af foreningen Håbefulde Unge Forfattere (HUF). Vi var flere medlemmer til stede blandt publikum.
Oplægget handlede om de tre forfatteres bøger og deres vej fra at begynde at skrive til rent faktisk at få opkaldet fra forlaget redaktør om at deres bøger var blevet antaget. Det var et hyggeligt og underholdende oplæg.

Lige bagefter var der oplæg på SPOT-scenen igen. Denne gang med hele tre Huffere (medlemmer af Håbefulde Unge Forfattere), nemlig Trine V. Ipsen (Bag masker), Katrine Skovgaard (Basis magi C) og igen Julie Midtgaard (Elementprøven). Denne gang handlede det om deres individuelle skriveprocesser og arbejdsmetoder i forhold til deres skrivning. Det er så fedt at se nogle man kender sidde og dele ud af deres skønne guldkorn oppe på en scene til selveste Bogforum. Jeg bliver så glad indeni.

Så var det at mit program var skredet igen. For da jeg sad og nøje planlagde hvad jeg skulle se, høre og opleve, havde jeg fuldstændig glem den årlige Harry Potter Quiz. Jeg er rystet og faktisk også ret skuffet over mig selv. Så jeg måtte stryge e punkter jeg havde og tage til Harry Potter Quizzen. Dog gik den ikke helt så godt som håbet. Jeg ville ønske at jeg kunne skyde skylden på dårligt net og gammel mobil. Men det vil ikke være sandt. Jeg kom på en 89. plads ud af næsten 400 deltagere. Jeg er ikke tilfreds med det resultat og jeg skammer mig en smule. Da flere af svarene jeg fik svaret forkert på kendte jeg faktisk godt det korrekte svar på. Det var lidt en blanding af presset og mangel på frokost, der gjorde det. Se så kom jeg alligevel med en dårlig undskyldning.

Nu kommer vi til noget at det som er skyld i at jeg har læst og læst og læst. Nemlig Noah. Hvem filan er Noah spørger du så. Det skal jeg fortælle dig. Noah er hovedpersonen i bog 4 i serien Spektrum, som er skrevet af Nanna Foss og udgivet hos Tellerup. I år kunne man udover at få signeret sin bog, få en selfie med Noah, eller rettere en fyr, som har poseret til et billede, der bliver brugt til at promovere bogen. Så han er på plakater og bogmærker OG på Bogforum så man kunne stå i kø i to timer for at få taget et billede med ham.
Igen havde jeg Kristina fra Reader’s World med under armen. Vi fik dog ikke stået i kø i to timer, men over en time stod vi der og snakkede og pjattede. Hvis nogen af jer har set videoklippet Tellerup har lagt op på facebook af køen, så er det mig der står i starten og skriger Noah.

Stitch virker lidt benovet over at være så tæt på Noah.

Det sidste jeg nåede at se om lørdagen var Tobias Stenbæk Bro. Han har skrevet serien Et varsel om storm, som udkommer hos Turbine. Det var meget interessant at høre om hans tanker i forhold til hvorvidt fantasy for voksne har en plads på det danske marked, samt hvad der gør forskellen på om det er til børn, unge eller voksne.

Søndag

Det var en tidlig start for mit vedkomne, jeg skulle nemlig deltage i et VIP morgenevent med Nanna Foss (Spektrum), Ditte Wiese (Og så drukner jeg …) og Thomas Arnt (Sådan bliver du en tjekket zombie). Vi mødtes uden foran Bogforums indgang og blev eskorteret til et lokale nær den gamle indgang, hvor vi skulle underholdes lidt. Hold nu op, hvor er jeg glad for at de gennemførte denne åndssvage idé. Det var så hylende morsomt. De startede ud med en roast, hvor de nedgjorde hinandens bøger og argumenterede for, hvorfor de selv havde det hårdeste forfatterliv. Dem der tabte, fik strafskumfiduser. Den store finale var at hver forfatter skulle læse bagsideteksten af sin nyeste bog op med munden fuld af skumfiduser. Den der havde klaret sig dårligst, fik flest. Tårene trillede og høje hyl blev udstødt. For *indsæt bandeord* hvor var det sjovt. En fantastisk måde at starte sin søndag på.

Derefter havde jeg noget tid inden, det første programpunkt så jeg og min trofaste partner in crime, Signe kunne gå rundt og kigge lidt inden vi skulle se Hella Joof og Morten Albæk. To mennesker, som jeg virkelig synes formår at formidle nogle sandheder. Der var ikke som sådan noget resultat af deres oplæg. Men lur mig om der ikke kommer en eller anden form for bog.

Derfra var det tid til noget frokost, og her oplevede vi en af de magiske ting, der næsten kun kan ske ved Bogforum. Vi havnede nemlig ved siden af Rane Willerslev, der sad og snakkede med en. Min veninde og jeg satte os og spiste vores mad, og snakkede lidt. Så kommer, der en velklædt mand ind og sætter sig ned ved siden af Rane. Det er ingen ringere end Svend Brinkmann. Før jeg ved af det, er jeg fluen på væggen til en lynbrainstorming af en ny bog, de to vil lave omkring samtaler. Jeg aner ikke om det er noget, der på nogen måder bliver til noget. Men det var altså en vild oplevelse. Stort OMG-moment for mig. Jeg var vidst lidt langsom til at spise min burger.

Derefter skulle vi høre et oplæg som min veninde rigtig gerne ville høre, og jeg må da sige at jeg også synes at det lød interessant. Det var et oplæg af Jakob Levinsen (oversætter af H. P. Lovecrafts værker) og Henrik S. Harksen (H. P. Lovecraft nørd). Jeg tror at oplægget kunne have været rigtig interessant, men det endte desværre med at være meget langt og tørt. Så vi endte med at gå efter en halv time.

Det sidste på søndagens program var Peter Madsens signering. Vi gik derover og stillede og i kø, vi have direkte udsigt til børnescenen, hvor Peter Madsen holdt oplæg sammen med de to skuespillere, der spiller Røskva og Tjalfe i den nye Valhalla film.
Desværre blev køen hurtigt meget lang, så da han skulle til at signere, kunne han kun nå at lave en signatur og ikke en hel tegning. Det er fuldt forståeligt, men ærgerligt. Jeg må bare have god tålmodighed og slæbe dem med igen.

Det var mit Bogforum 2019. Jeg har planer om at lave et indlæg, hvor jeg viser de bøger jeg har fået købt i løbet af weekenden frem.

Indtil da, vil jeg dykke ned i nogle af alle mine skønne bøger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen