Det øjeblik du tvivler af Sarah Engell

| CarlsenPuls | 368 sider | Udgivet 11/6-2020 |Forlaget skriver
Vigga er skater, en rigtig dygtig skater, og som ung kvinde i en mandesport skal man være hårdfør. Så Vigga har droppet dating og træner intensivt for at bevise, at kvinder er lige så gode til at skate som mænd. Lige indtil hun uventet forelsker sig. Han er lækker, han er cool, han er skarp. Han ser ind under Viggas hårde ydre og vil gøre alt for at passe på hende. Også da hun pludselig begynder at modtage ubehagelige trusler. Men truslerne og de ækle beskeder fortsætter. Og de bliver værre og værre. Nu skal Vigga for alvor til at passe på, for den, der  står bag, har ikke tænkt sig at lade hende slippe.
 
En stærk fortælling om, hvor hurtigt man kan falde fra hinanden og miste grebet om sit liv – også selvom man er vant til at stå op for sig selv.

Anmeldelse
Endnu en vigtig og rå historie fra Sarah Engell.
Jeg var suget fuldstændig ind i denne historie. Den var så nær og realistisk, at det til tider var ubehageligt. Sarah Engell, kan bare et eller andet med sproget og realisme for unge. Ens følelser bliver kørt rundt på skaterramperne, det ene øjeblik er du flyvende og euforisk. Det næste øjeblik er du nede og smage grundigt på asfalten.
Dette er en af de bøger, hvor jeg er blevet siddende til 5 minutter for sent ud ad døren, for lige at få den næste og næste og næste side med.

Der er dog to ting jeg synes er lidt ærgerligt. Når jeg har hørt Sarah Engell fortælle om bogen på SoMe, føler jeg faktisk at jeg bliver spoilet en smule. Det som jeg har fået at vide, at den handler om gennem forfatterens kanaler, er først noget, der kommer rigtigt frem i den sidste halvdel af bogen. Så jeg blev som læser kastet lidt ud ad stemningen ind i mellem, da jeg hele tiden ventede på den del, som jeg havde hørt forfatteren fortælle om. Det synes jeg er lidt ærgerlig, da den første del er bogen stadig er monster god og vigtig, og stadig tager nogle utroligt aktuelle emner om.

Den anden ting, der ærgrede mig lidt, var faktisk den sidste del af bogen. Det gik lidt for stærkt i forhold til den opbygning, der lå bag. Så jeg mistede lidt pusten og havde svært ved at finde rundt i hvad, der nu skete og hvorfor. Det gjorde klimakset lidt fladt for mig.

Sarah Engell skal dog også have stor ros for den fede humor, der er i bogen. Jeg grinede flere gange over de åndssvage kommentarer og opfindsomme øgenavne. Selvom det er en barsk historie er der stadig smil og grin mellem siderne.

Jeg ved at denne bog er skrevet ud fra virkelig kvinders erfaringer og oplevelser, hvilket bare gør denne bog endnu vigtigere og mere uhyggelig. Der ligger et kæmpe arbejde bag, med en masse research, hvilket man godt kan mærke på bogens autencitet. Der er endnu engang blevet givet en stemme til dem, der har det med at blive overhørt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen