Tavse verdener 1 – Den usynlige krig af Boris Hansen

| CarlsenPuls | 624 sider | Udgivet d. 20/5-2021 |

Forlaget skriver

“VI KAN REJSE IND I BØGER NU. ÆNDRE DEM INDEFRA.ET ELLER ANDET FJOLS OPFANDT TEKNOLOGIEN TIL DET. OG NU PRØVER NOGEN AT MISBRUGE DEN.”

For Olivia Alby er fiktionsagent ikke ligefrem et drømmejob. Missionerne tager ofte en livsfarlig drejning, når Ministeriet sender hende ind i en roman for at redde den fra fremmede agenter. Derudover er hun havnet på et dysfunktionelt team, der er ude af stand til at samarbejde. I det mindste er lønnen god, og Olivia har brug for pengene, hvis hun nogensinde skal realisere drømmen om at undslippe sin fortid.

Men da en mission går galt, hvirvles Olivia og hendes holdkammerater ind i en global konspiration iværksat af usynlige fjender. Nogen har store planer for fiktionsteknologiens muligheder, og for at finde sandheden må Olivia følge deres blodige spor på tværs af både bøgernes fiktive verdener og hendes egen …

Anmeldelse

Denne bog er for vild. Jeg har aldrig læst noget som denne og jeg kan næsten ikke vende den rigtigt inde i mine tanker. Den har fuldstændig blæst mig bagover. Jeg skal forsøge dele anmeldelsen op i lidt spiselige komponenter.

Først karaktererne. Hold da wow. De er enormt godt skrevet. Jeg havde virkelig en oplevelse af, at de var fuldente og havde et liv uden for bogen sider. Jeg var bare på besøg i en del af deres liv og at de ikke bare var skabt til at være en del af den underholdning, jeg nu brugte som overspringshandling til eksamenslæsningen (dårlig idé btw. den er svær at lægge fra sig). Jeg var helt vild med karakterenes interaktioner og individuelle stemmer. Olivia kan jeg se rigtig meget af mig selv i. Den introverte type, der har en passion og det er ikke andre mennesker, men det er særligt Cody og Dmitris forhold, der er rendt med mit hjerte. Så meget sass og humor fordelt i det love/hate forhold, de har kørende, er absolut fantastisk.

Hvilket bringer mig videre til humoren og sproget i bogen. Boris Hansen er helt utroligt perfektionistisk og når man læser en bog, men den type plot ved man bare, at intet (i hvert fald næsten intet) er overladt til tilfældighederne. Hver sætning virker nøje udvalgt og med en god forankring i plottet. Stadig tilsat en god omgang tør, jordnær og sarkastisk humor. Jeg grinede højt flere gange. Det er fedt at læse en bog, hvor man i den grad bliver suget med af både karakterer og plot. Ofte snakker man om, hvorvidt en bog er plotbåret eller karakterbåret, altså om det er plottet eller karaktererne, der vejer mest i fortællingen og fører historien videre henover siderne. Jeg vil faktisk vove og påstå at Den usynlige krig er begge dele. Plottet er genialt og karaktererne ligeså.

I forhold til det grafiske, så er bogen sat helt genialt op. Som I kan læse i bagsideteksten længere oppe, så er hele præmissen for bogen, at hovedpersonerne kan rejse ind i andre bøger. Dette er altså fiktive bøger, som Boris Hansen også lige har måtte skrive et par kapitler af og tænkt en eller anden form for plotmodel ind over. Når vi som læsere bliver trukket med ind i de andre fiktioner, så ændre hele opsætningen af bogen sig. Sammen med sproget og sådan set også målgruppen. Det er enormt sjovt at opleve, men kan også spænde lidt ben for flowet i historien. Jeg synes at de fleste af fiktionerne vi kom med ind i var ret underholdende og virkelig godt ramt genremæssigt. Dog var den sidste fiktion, virkelig ikke min kop te. Det er generelt en genre, jeg ikke bryder mig om at læse og derfor blev bogen også lidt tung for mig der. Jeg må faktisk indrømme, at jeg sprang nogle sider over i den del af bogen og håber nu på, at jeg ikke er gået glip af et eller andet enormt vigtigt i forhold til resten af serien. Når det så er sagt så er det virkelig gennemført og det varmer et lille bogvæsens hjerte, at der er blevet kælet sådan for detaljen. For ikke at nævne at bogens forside også bare er hamrende flot, med små skjule clues. Kig godt på den, når du har den i hænderne.

Jeg sidder dog tilbage med en masse spørgsmål, et af dem er, hvorfor filan er der nogen, der i første omgang har opfundet den teknologi? Et andet spørgsmål er, hvornår kommer bog nummer to?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen