Shiver af Maggie Stiefvater

| Scholastic Chrildren’s Books | 434 sider |  Udgivet 1/8-2009 |

4kron

Forlagets beskrivelse
When a local boy is killed by wolves, Grace’s small town becomes a place of fear. But Grace is fascinated by the pack, and finds herself inexplicably drawn to a yellow-eyed wolf. There’s something about him – something almost human. Then she meets a yellow-eyed boy whose familiarity takes her breath away.

Anmeldelse
Jeg havde aldrig hørt om denne bog, men den blev pludselig anbefalet til mig på Goodreads. Så jeg tænkte, lad os prøve, jeg valgte at læse den på engelsk, fordi jeg havde hørt at Maggie Stiefvater skriver helt eminent på engelsk, og at oversættelsen kunne ødelægge oplevelsen. Jeg må sige at jeg blev grebet af historien. Maggie Stiefvater skriver med humor og med en lækker naturlighed. Man er ikke i tvivl om, hvilken karakter der taler hvornår, da hun igennem teksten har udviklet meget stærke personligheder. Ikke ment på den måde at karaktererne er i øst og vest, men de har hver især deres egen måde at udtrykke sig på, ligesom det vil være i en den virkelige verden. En anden sjov finurlighed er at alle kapitlerne starter med en oplysning om temperaturen, som har stor betydning i historien. Det forvirrede mig dog en del til tider, da temperaturen svingede meget, hvilket gjorde at jeg ind i mellem havde svært ved at finde ud af om vi var sprunget frem i tiden eller om temperaturen bare havde ændret sig drastisk. Det kunne måske have været rart med nogle måneder på kapitlerne sammen med temperaturene, så man fik en lidt bedre tidsfornemmelse. Historien var fangende og spændingskurven lavede lige de krumninger den skulle for at holde læseren interesseret. Jeg synes det er ærgerligt at bogen ikke har fået mere indtog på bogmarkedet, men jeg tror den er druknet lidt i twillight-stormen der hærgede på det tidspunkt den udkom.

Du skal læse denne bog hvis…
Du er bidt at en gal ulv (høhø) og kan lide en god kærlighedshistorie. Hvis du er til YA, mystik og lidt dystopi.

0 tanker om “Shiver af Maggie Stiefvater

    1. Ja ikke? Den er faktisk fra biblioteket, men jeg tænker at jeg selv skal have fingre i serien. Fedt at du synes om den. Jeg glæder mig også til at komme igang med den næste bog. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen