Frøken Peregrines hjem for sælsomme børn af Ransom Riggs

| Gyldendal | 360 sider | Udgivet 5/12 -2016 |

4kron

Forlagets beskrivelse
En mystisk ø. Et forladt børnehjem. En samling besynderlige fotografier.

Efter en hårrejsende familietragedie drager den 16-årige Jacob ud på en rejse, der fører ham til en fjern ø ud for Wales. Her finder han ruinerne af Frøken Peregrines hjem for sælsomme børn, og da Jacob begynder at undersøge stedet, går det op for ham, at de tidligere beboere var meget mere end blot sælsomme. De var muligvis farlige, og der kan have været gode grunde til, at de var isolerede på en øde ø. Hvad værre er: De er muligvis stadig i live.

Anmeldelse
Man skal ikke bedømme en bog på den omslag. Det siger alle, og ved I hvad. Der er sådan set noget om det. Denne bog har jeg kigget på flere gange, og straks tænkt noget med gys, børnehjem og en torturbøddelagtig forstanderinde. Jeg har egentlig haft afskrevet den som noget jeg skulle læse. Så var det jeg så traileren for Tim Burtons film, der er baseret på denne bog, og wauw, jeg købte straks bogen og fik læst den på en uge.

Noget der er ganske særligt ved denne bog, er at den er skrevet ud fra en række gamle fotografier, som Ransom Riggs har støvet op hos forskellige samlere, bl.a. fotografiet på forsiden. Jeg synes at det er en rigtig interessant måde at skrive en bog på. Det er mega fedt at bogen er spækket med sælsomme billeder, for ja de er sælsomme. Dog synes jeg også at det ind i mellem er en hæmsko for historien. Det virker som om at nogle af billederne bare bliver nævnt for at blive nævnt, og jeg blev lidt træt af sætningen ”Han kunne huske billedet fra skibskufferten…”

Når det så er sagt, så synes jeg at historien er fantastisk godt fundet på, og med en masse overraskelser og plottwist. Du aner ikke hvor bogen vil slutte, og da slet ikke hvor den næste bog (Hollow City) vil føre os hen, selvom titlen måske siger lidt om det. Jeg synes at der er nogle rigtig fede psykologiske aspekter i historien, som jeg ikke vil komme nærmere ind på, da det vil være en spoiler.

Du skal læse denne bog hvis…
Du elsker fantasy, det paranormale og god gammeldags mystik.

15 tanker om “Frøken Peregrines hjem for sælsomme børn af Ransom Riggs

 1. Har overvejet om jeg skulle se filmen da den virker ret tiltalende og spændende. Men måske bliver det bogen i stedet. Kan godt lide når en bog overrasker en på den absolut positive måde. Tak for en god anmeldelse 🙂

  Hav en skøn weekend 🙂

  Med læselystne hilsner

  Medic
  aka Ingrid

  1. Hej Ingrid. Tusind tak for din kommentar. Jeg er glad for at den kunne gøre en forskel for dig. ☺
   Jeg håber at du får læst bogen, den er det helt klart værd. 🙂

 2. Jeg må også melde mig ind i din klub. Jeg havde også afskrevet bogen, fordi jeg som dig troede den ville være en gyser. Men nu er jeg overbevist om at jeg MÅ læse den, ikke på grund af Tim Burton (har ikke fået set traileren) men på grund af dig. Tak!

  – Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen