Jernulven af Siri Pettersen

| Gyldendal | 490 sider | Udgivet 28/10-2021 |

[Anmeldereksemplar]

Forlaget skriver

Jernulven er et fængslende fantasymysterium med nordiske rødder, om blod, begær og afhængighed. Det er den første bog i trilogien Vardari, en selvstændig fortsættelse af Ravneringene.

Juva hader blodlæsere. De hyldes for at kunne tyde sandheden, men er ikke andet end svindlere, der – for penge og for magt – udnytter folks frygt. Det ved Juva kun alt for godt, hun kommer nemlig selv fra en familie af blodlæsere, og har svoret aldrig at blive en af dem. Men da familien trues af Vardari, de uhyggelige, der aldrig bliver gamle, er Juva nådesløst viklet ind i jagten på blodlæsernes arv: en mørk hemmelighed, der engang ændrede verden og kan gøre det igen. For at overleve skal hun konfrontere det barndomsminde, hun har kæmpet for at glemme: dengang hun så djævelen.

Anmeldelse

Denne bog har jeg simpelthen måtte opgive at læse. Jeg har haft så svært ved at hitte ud af, hvad den egentlig handler om og hvad plottet helt præcis går ud på. Hele plotlinjen med Juva og blodlæserne, kan jeg godt forstå men plotlinjen med Nafraím har jeg simpelthen ikke kunne hitte ud af. Det tog desværre så meget fokus fra resten af bogen, så læsningen føles som at starte en cykel op ad bakke hver gang jeg samlede bogen op. Efter ca. 200 sider har jeg måtte opgive.

Jeg vil dog sige at der er en virkelig fed worldbuilding, som kan ses helt ind i det sprogbrug de lokale i flækkerne, man kommer igennem bruger. Der var flere gange hvor jeg måtte grine eller løfte et imponeret øjnbryn over naturbeskrivelserne eller et lokalt kaldenavn. Nu vi snakker om navne, så var det også en ting der forvirrede mig. Mange af karaktererne har navne efter ting, navne der minder meget om hinanden eller navne, som jeg ikke kan regne ud, hvordan jeg skal udtale. Dette gjorde også at jeg fik kludret en hel del rundt i hvem, der gjorde hvad og hvorfor.

Så alt i alt vil jeg rigtig godt kunne lide denne bog og Siri Pettersens forfatterskab, men jeg må nok erkende at det bare ikke er noget for mig, i hvert fald ikke lige nu. Det kan være, at det kommer på et andet tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen