Camp, kys og kaos af Saynab Farah Dahir

| Gyldendal | 150 sider | Udgivet d. 29/11-2021 |

[Anmeldereksemplar]

Forlaget skriver
“Jeg er tyk. På den der mine-forældre-og-læge-sender-mig-på-fedecamp-måde.” For 14-årige Sarah er sundhedstilbuddet for tykke børn og unge lig med social død. Men hvad hvis campen rent faktisk kan gøre det, den lover? Så vil Lucas måske endelig få øjnene op for hende. Faktisk vil ALLE hendes problemer løse sig, hvis hun bare bliver tynd … Og det med campen er der vel ingen, der behøver at vide? Camp, kys og kaos er første bind i Det fede liv – en serie om at føle, at verden ikke har plads til én, men også om håb, selvkærlighed og om at lære at lytte til sin egen stemme.

Anmeldelse

Denne bog er bare så afsindigt vigtig. Jeg har læst Saynab debut bog, som jeg var og er stor fan af, men jeg er om muligt endnu større fan af denne. Den er en knytnæve lige i ansigtet på alle dem, der kun fokuserer på vægten og ikke på personen, men på en eller anden måde er den samtidig også et kærligt kram og forståelse. Sproget er let og opfordrer flere gange til smil. Men selve historien er hård og virkelig. Det er hårdt at læse om en 14-årig pige, der står med en saks og kort overvejer at klippe sine deller af, så verden bliver lettere. Det er hårdt at se sit eget 14-årige jeg repræsenteret i den handling, men på samme tid også forløsende. Her kan man virkelig tale om vigtigheden i repræsentation. Dermed ikke sagt at det er en historie som man er nødt til at læse i en arms længde og med halvlukkede øjne, for at kunne holde de barske realiteter ud. Sådan er det langt fra. Historien passer egentlig rigtig godt til forsiden, den er fuld af farver, spræl og godt humør, som rigtig fint omfavner de barske realiteter.

Dog synes jeg at pointen kommer lidt for hurtigt og hovsa-agtigt til sidst i bogen. Der bliver ikke på samme måde lagt op til det. Der mangler et setup til det payoff. Det kunne godt have været mere smooth, men det gør ikke pointen mindre sand. Den blev bare for forceret og manglede den plads den fortjente.

Jeg vil virkelig anbefale alle, der har med børn og unge at gøre, at læse denne bog. Egentlig generelt bare alle der har en krop og lever i et samfund, hvor tyk er noget af det værste man kan være. For denne bog sætter virkelig et tiltrængt perspektiv på det. Jeg glæder mig helt vildt til at læse de to andre bøger i serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen