Fangirl af Rainbow Rowell (graphic novel)

| Viz Media | 216 sider | Udgivet 12/11-2020 |

Forlaget skriver
The manga adaptation of the beloved novel featuring all-new scenes by Rainbow Rowell!”A deliciously warm-hearted nerd power ballad destined for greatness.”- New York Journal of Books Cath is a Simon Snow fan. Okay, everybody is a Simon Snow fan, but for Cath, being a fan is her life. Cath’s sister has mostly grown away from fandom, but Cath just can’t let go…Cath doesn’t need friends IRL. She has her twin sister, Wren, and she’s a popular fanfic writer in the Simon Snow community with thousands of fans online. But now that she’s in college, Cath is completely outside of her comfort zone. There are suddenly all these new people in her life. She’s got a surly roommate with a charming boyfriend, a writing professor who thinks fanfiction is the end of the civilized world, a handsome new writing partner… And she’s barely heard from Wren all semester!

Anmeldelse

Jeg fangirler totalt over Fangirl. Jeg har læst bogen flere gange, så da jeg så, at den var udkommet som en graphic novel, var der ingen vej udenom; den måtte jeg bare have fingrene i. Fangirl er en superfin historie om at prøve nye ting, tab af kontrol og den dybe usikkerhed man kan føle, når man føler at ens plads i verden har rykket sig uden, at man selv opdagede det.
Den er fyldt med nørderi og masser af humor, hvilket også afspejler sig i tegningerne. Egentlig synes jeg at det er en rigtig god idé at lave Fangirl om til en graphic novel. Den kan virkeligbære det og det er på trods af at noget af historien går tabt, så vinder den også en hel del ved den fine streg, som er valgt til at illustrere historien.


Jeg elsker hvordan teksten og billederne komplimenterer hinanden, så vi på trods af en del mindre tekst, stadig kommer ind under huden på hovedpersonen Cath og mærker hendes usikkerhed og tøven i forhold til nærmest alt hvad hun gør, som ikke har noget med Simon Snow at gøre. Den manglende tekst giver dog også læseren en bedre mulighed for langt hen ad vejen selv at danne sig et indtryk af karaktererne ud fra de få ord og den illustration, der er tilknyttet dem. Det kan man jo både se som en fordel og en ulempe.

Alt i alt synes jeg, at det er et mega vellykket projekt og jeg glæder mig til at vol. 2 udkommer d. 11/5-2022.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen