Bogforum 2014

Jeg var søndag d. 9/11 en tur på Bogforum i Bellacenteret. Som bogentusiast, er det jo et overflødighedshorn af glæde for mig.

Jeg havde planer om at gå rundt og promovere bloggen, og ellers høre forskellige forfattere snakke om deres bøger og deres liv som forfatter.

Mit første mål var at høre Amanda Lindhout, som har skrevet bogen ”Huset i Himlen”, med hjælp fra Sara Corbett. Bogen handler om hendes 15 måneders fangeskab i Somalia. Hun fortalte om tilblivelsen af bogen, og hvordan hendes liv var i dag. Det var så rart at høre fortællingerne fra hende, det har gjort at jeg har fået meget mere ud af bogen, samt har fået svar på nogle af de spørgsmål jeg har gået og gruet over efter jeg blev færdig med bogen.

Derefter hørte jeg Lene Kaaberbøl snakke om hendes nyeste bog i serien ”Vildhesken”, som hedder ”Genkommeren” Hun fortalte så levende om bøgerne og henvendte sig direkte til sin målgruppe, som mest består af piger i alderen 8-12 år. Hun havde en skøn livsgnist og masser af humor i sin fortællinger. Det var hyggeligt at ligge i en sækkestol, og bare lade Lene Kaaberbøl føre én ind i en verden af vildheske, bogspøgelser og sorte katte.

Lige efter Lene Kaaberbøl gik af scenen, kom Josefine Ottesen på. Hun er en af mine alletiders yndlingsforfatter, og jeg var spændt på hvad hun havde at byde på. Hun havde skrevet en ny bog der hedder ”Helgi Daner”. Som er en vaskeægte ridderroman. Men hun stod og fortale om Helgi Daner og hendes vej til at skrive bogen og udgive den, sad jeg bare med et kæmpe smil og tænkte ”Det er jo derfor at jeg kan lide hende”.
Nu var jeg jo nødt til at købe bogen, der var ikke andet for. Så det blev til én af de mange bøger jeg fik slæbt med mig hjem.

IMG_20141109_160316

Resten af min dag i Bogforum gik med at snakke med forskellige forlag, og dele visitkort ud, så bloggen kan få det spark den har brug for, for at komme rigtigt i gang. Mange forlag var meget venlige og imødekommende, jeg fik både snakket med Alvilda, Gyldendal, Politikens forlag, Turbine og mange flere.

Noget af det mest fantastiske var at Forlaget Tellerup har givet mig tre bøger til at anmelde.
Leoniderne af Nanna Foss
Visigoternes Hjelm af Lene Dybdahl
Kongens Krucifix af Lene Dybdahl
Det er jeg dybt taknemmelig for, og jeg glæder mig til at gå i gang med at læse dem, så de også kan få en anmeldelse.

Jeg gik videre, og midt i det hele stod der en med en stak bøger ”Hej, læser du fantasy?” Om jeg gør? Iiih ja!
Det var forfatteren A. Rune, der var ude og promovere sin bog ”Natdværgen”. Han havde fået en stak bøger, han kunne gå og dele ud af. Jeg tog med glæde imod et eksemplar, og sørgede at fortælle ham at jeg var bogblogger, hvilket han blev meget begejstret for.

DSC_0008

Alt i alt var det nogle af de bedste 5 timer, jeg har brugt på at vade rundt og kigge, og snakke og lytte. Rigtig skøn dag, og jeg skal i hvert fald afsted igen til næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen