Hymnernes Hersker af Kate Constable (bind 1)

| Carlsen | 277 sider | Udgivet 18/8-2008 |

3kron

Forlaget skriver
Fra gammel tid har der huseret 9 mystiske kræfter, der har behersket naturen og mennesket.

Kræfterne beherskes kun af få sangere, der er bandlyst over det meste af Tremaris. Et forbud der bunder i en angst for de ting, sangen faktisk kan forårsage. En simpel tone kan flytte mennesker, sten eller både. En sang kan danne en mur af is eller et hav af ild. Og alle kræfterne kan sammen slavebinde et helt folk.

Calwyn har evnen til at synge is frem. Hun bor langt oppe i bjergene bag en kæmpe mur af is, med andre novicer, der venter på at blive fuldgyldige præstinder i det lille fællesskab. Muren er umulig at forcere, og præstinder og novicer er trygge fra omverdens uvidenhed. Men en dag finder de en forslået fremmed inden for muren, og snart erfarer Calwyn, at en sindssyg mand forsøger at beherske alle 9 kræfter, koste hvad det vil.

Anmeldelse
Jeg læste første gang bogen, da jeg var omkring 14 år, og elskede den. Jeg elskede idéen om at man kan styre forskellige elementer ved at synge. For nyligt ryddede jeg op i min kælder, her fandt jeg min bogkasse med bl.a. Hymnernes Hersker i, og blev straks pirret til at gå i gang med den.

Bogen har et nemt og flydende sprog, der på trods af mærkelige navne på personer, byer og lande ligger lige til højrebenet. Den er meget nem at læse, og er interessant hele vejen igennem. Jeg kunne ønske mig, at den satte tempoet lidt ned, det virker som om at den har for travlt.
Jeg tror grunden til dette er, at der er to andre bøger i serien, ”Ørkenhavet” og ”Den tiende kraft”, og denne bog er introen til de andre, den skal derfor have mange informationer med for at kunne komme videre til ”Ørkenhavet” og ”Den tiende kraft”

Sproget virker lidt overfladisk, man får som læser ikke følelsen af at være med i handlingen, men i stedet som betragter. Teksten formår ikke at plante sig i læserens følelsescenter, hvilket er ærgerligt, da jeg personligt elsker at føle hovedrollens oplevelser på krop og sjæl.
Så vidt jeg husker fra mine teenageår, bliver sproget bedre i efterfølgerne.

Bogen kan anbefales til læseren der er kan lide en god fantasy historie, med et spændende plot.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen