The Watcher in the Shadows af Carlos Ruiz Zafón

| Phoenix Paperback | 246 sider | Udgivet 18/6-2013 |

3kron

Forlaget skriver
A chilling, compelling mystery from the internationally bestselling author of The Shadow of the Wind. When fourteen-year-old Irene Sauvelle moves with her family to Cape House on the coast of Normandy, she’s immediately taken by the beauty of the place–its expansive cliffs, coasts, and harbors. There, she meets a local boy named Ishmael, and the two soon fall in love. But a dark plot is about to unfold involving a reclusive toymaker who lives in a gigantic mansion filled with mechanical beings and shadows of the past. As strange lights shine through the fog surrounding a small, barren island, Irene’s younger brother dreams of a dark creature hidden deep in the forest. And when a young girl is found murdered, her body at the end of a path torn through the woods by a monstrous, inhuman force, Irene and Ishmael wonder–has a demonic presence been unleashed on the inhabitants of Cape House? Together, they’ll have to survive the most terrifying summer of their lives.

Anmeldelse
Denne bog, var en af de bøger jeg købte da jeg var i England, på et skoleophold. Jeg syntes den havde sådan en flot og interessant forside, at den smuttede med op til kassen i Foyles.

Man kan beskrive denne bog meget præcist, med få ord. Møgforvirrende og fantastisk genial.
Jeg var meget tæt på at opgive at læse bogen færdig. Især efter at jeg havde været på bogforum, og der var så mange andre bøger, der trak i mig. Dog var det mest af alt fordi, jo længere jeg kom ind i bogen, jo mere forvirrende og mærkelig blev den. Jeg havde meget svært ved at finde hoved og hale i historien. Man skal sørge for at holde styr på de små spor, der bliver lagt ud igennem hele bogen. På de sidste 10 sider af bogen, falder det hele på plads, og man sidder tilbage som læser, med en skøn følelse af at man lige har løst et svært regnestykke.

Sproget i bogen er flot og dynamisk, og formår at holde historien interessant. Lige fra starten følte jeg mig lullet ind i historien, og kunne lugte de gamle korridorer på godset Cravenmoore, og føle kulden når Irene og Ismael må hoppe i det kolde vand i den underjordiske hule.

Persongalleriet er bredt og man skal holde tungen lige i munden for at kunne følge med i hvem, der siger hvad og hvorfor. Det kunne have været gjort tydeligere, uden at have ødelagt bogen, dog har forfatteren været smart at give personerne meget forskellige navne, så man ikke kommer til at blande de fremtrædende personer sammen.

Bogen er for dem der synes godt om en god krimi, men samtidig elsker mystik og magi.
Har man en svaghed for teorien om dobbelgänger fænomenet, er det helt sikkert en bog der skal læses.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen