Fantasyfestival 2021

Fantasyfestivalen er som at træde ind i en anden verden. Det er et sted, hvor man kan købe alverdens bøger inden for den fantastiske genre. Det er en verden, hvor man kan opleve orkpar diskutere om prisen på en taske er værd at betale. Det er en portal til et fristed, hvor ens indre nørd, kan få frit løb. Man finder ligesindede i signeringskøen til yndlingsforfatteren, for man er sikker på, at der i hvert fald er en fælles interesse.

I har måske set det program jeg lagde op lige inden, jeg tog afsted. For et program er vigtigt til sådan en messe, ellers er du fortabt og når ingen ting. Men hvordan gik det egentlig på selve messen og hvordan var de forskellige foredrag?

Lørdag

Jo, jeg lagde benhårdt ud med et virkelig spændende, eftertragtet og starstrucked risikerende foredrag. Nemlig med “Frankenstein genfortalt” med Kenneth Bøgh Andersen, Rasmus Jensen og Jakob Stegelmann.
Det var et oplæg fyldt med humor og nørderi. Stegelmann lagde benhårdt ud med at påpege det helt vanvittige i at udgive en genfortælling af en så højt elsket klassiker. Bøgh Andersen bekræftede selvfølgelig dette udsagn. Men kom også med nogle fine synspunkter, som både talte for og i mod. Det var tydeligt at han nærede en kæmpe passion for dette projekt og at der er mere i støbeskeen af samme kaliber. Derefter fik Jensen ordet og fortalte om samarbejdet med de vilde illustrationer, der er i romanen. Jeg er personligt fortaler for, at der kommer flere lækre illustrationer i bøger udgivet til unge og voksne. det skaber en hel unik stemning. Især når illustrationerne er lavet på den måde som Rasmus Jensen formår, hvor der stadig er en masse overladt til fantasien.

Derfra skyndte jeg mig over i signeringskøen til selvsamme forfatter og selvfølgelig også den fabelagtige Boris Hansen. Som havde reklameret med, at han ville signerer alt. Jeg var dog så kedelig kun at få signeret min bog, men jeg havde desværre ikke lige et karamelpapir på mig. Mon han ville have signeret en kanel gifflar?
Det smarte ved min planlægning var, at jeg mens jeg stod i køen kunne overvære uddelingen af Årets dansk fantasypris. To fluer med et smæk samt den næstbedste plads i signeringskøen. (Se resultaterne for priserne her: https://danskfantasy.dk/aarets-danske-fantasy-2021/)

Her gik min ellers så skudsikre plan i vasken. Jeg skulle have været direkte videre og høre Jeanette Varberg og Anne-Marie Vedsø Olesen fortælle om vølven. Men der har været en miskommunikation eller andet sted, og det startede kl. 13, så jeg stod klar ved det rette lokale men et kvarter for sent ifølge virkeligheden. Mit flotte håndskrevne program sagde noget andet.

Oh well, det betød at jeg havde rigtig god tid til at finde mig noget at spise. Hvilket vist var meget godt, for der var utrolig lang kø til alt, hvad der var af madboder på festivalens grund. Det har faktisk været et tilbagevendende problem, men det var virkelig slemt i år. Jeg tror også at der var en del flere mennesker i år end, der har været før.

Da maden var spist, skulle jeg lige have en hurtig signering af ingen ringere end Malene Sølvsten, da jeg manglede en krusedulle i Ravnenes hvisken 2, da den havde gemt sig sidst jeg havde chancen. Nu er samlingen komplet. Der blev også tid til et par selfies med Thomas Arnt og Roben Greis.

Derfra var det direkte ned til Merlins bibliotek, til dagens sidste punkt. Jeg skulle nemlig høre Silja Okking interviewe Julie M. Day om sin bog Af blog og støv. De var bare en total god duo. Der blev joket og grinet. Det var nemt at følge med, selvom jeg ikke har fået læst bogen endnu (den står klar på hylden). Vi kom vidt omkring og der kom mange interessante emner på bordet. Både om hvordan Julie M. Days skriveproces foregår men også om, hvornår emner og scener i bøger bliver for hårde og om det kan blive for hårde. Publikum blev også inddraget på bedste vis både med spørgsmål, men også med meninger.

Jeg sluttede dagen af med at tage ud og spise med en flok huffere (Medlemmer af Håbefulde Unge Forfattere) og så direkte i seng.

Søndag

Natten til søndag sov jeg helt ekstremt dårligt. Jeg sov i en AirBnb, hvor der kom en teenager hjem kl. 03:16 og han havde ingen fornemmelse for rum eller støjniveau. Så jeg så frem til en søndag på omkring 3 timers søvn.

Jeg startede ud med et virkelig hyggeligt bloggerarrangement. Det var forfatterne Pernille L. Stenby og C. A. Wolters fra Forlaget Ulven og uglen, der stod for underholdningen. Temaet var Seksualitet og magtstrukturer i parforhold. Selvfølgelig i forhold til fantasygenren. Det var en enorm god snak og virkelig fedt at høre om andet end prinsen og prinsessen, der skal giftes på tredjedagen.

Da jeg havde fået sludret færdig med nogle af de andre bogbloggere, gik jeg igen på til Alkymistens tårnværelsen her skulle jeg nemlig høre Nanna Foss og Malene Sølvsten snakke om emnet “Fra badboy til læserfavorit”. Det var lidt i blandet fornøjelse. Jeg elsker begge forfattere og deres bøger. Det er fantastiske historier og oplægget var både meget lærerrigt, når man som mig selv skriver, og også virkelig underholdende. Foss og Sølvstens ping-pong er nem at følge med i og man føler sig hurtigt som en del, af en eksklusiv klub. I ved sammen med resten af den fyldte sal.
Men, Malene Sølvsten har virkelig brug for en til at styre samtalen, en interviewer eller en ordstyrer af en art. For hun kommer til at spoile virkelig meget fra sine bøger. Nu har jeg læst dem, så det gjorde ikke så meget. Men stemningen i salen blev ind i mellem noget brandfarlig, når samtalen bevægede sig ind på spoilerterritoriet.
Foredrag med spoilers kan sagtens være virkelig fede, det skal bare stå med store fede typer i overskriften, så alle ved hvad de går ind til.

Klokken nærmede sig derfra kl. 12 og dermed et af weekendens højdepunkter. Fantasydronningerne. Josefine Ottesen og Lene Kaaberbøl. Ingen ringere. Det var sådan en fed oplevelse. De emmer langt væk af en godt og nørdet partnerskab og det var fantastisk at høre om deres arbejdsmetoder og hvordan de havde måtte finde deres egen “How-To” på skrivemaskiner og uden internet. Lene Kaaberbøl langsommelige og skarpe humor satte så meget gang i lattermusklen at min veninde på et tidspunkt krummede sig sammen i et grineflip ved siden af mig, mens jeg selv havde et konstant smil på læberne. At opleve disse to royaliteter er et stort klitrende kryds på min bucketlist.

Til sidst var der ikke mere på programmet og jeg fik gået nogle runder ved boderne både indendørs og udendørs, samt taget en håndfuld selfies med en masse skønne mennesker.
Dog får I også lige et billede af de ting, jeg fik med hjem fra festivalen,

Næste års Fantasyfestival lægger d. 17.-18. september. Skal du med?

2 tanker om “Fantasyfestival 2021

 1. Det var rigtig hyggeligt at læse om ❤
  En eller anden dag må jeg altså forbi. Måske til næste år? I år havde jeg desværre ikke tid, for pga. corona er min kalender fuldstændig proppet dette efterår. Er der noget bestemt, du vil anbefale, hvis man er førstegangs-besøgende på festivalen?

  1. Tak fordi du ville læse det.
   Den kender jeg godt. Min kalender er også ved at sprænge sine rammer.
   Jeg vil anbefale dig at give dig god tid til at kigge programmet igennem og lave dit eget, da der er rigtig mange fede aktiviteter og foredrag. Dog synes jeg også at du skal sætte god tid af til at gå rundt mellem boderne da der er virkelig mange talentfulde og interessante mennesker at snakke med. Jeg tænker at især du vil elske nogle af boderne udendørs med urter, mad og snacks der har middelalder/fantasy tema. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen