Større end os af Christina Bonde

| Tellerup | 267 sider | Udgivet 1/12-2020 |
[Anmeldereksemplar]


Forlaget skriver
Caroline er 13 år da hun og hendes familie tager på juleferie på den idylliske kro Wilson’s Inn i Canada.
Men det som skulle være den perfekte jul i smukke, snefulde bjergomgivelser, bliver hurtigt til rædsel da hun og familien fanges i en lavine, og lillebroren dør.
Efter ulykken falder Carolines verden fra hinanden. Hendes far begynder at drikke, og moren får en depression. Caroline udvikler angst og lukker sig inde.
Fem år senere rejser hun tilbage til kroen for at gense stedet. Caroline forelsker sig i den tre år ældre Jonathan Wilson, og sammen med ham opdager hun sandheden om lavinen. Hun bliver samtidig involveret i Wilsonfamiliens problemer og får tildelt en opgave der kræver at hun genfinder glæden ved julen …
Større end os er en romantisk, men barsk julefortælling om at rejse sig efter en tragedie.

Anmeldelse

Større end os er en fin og ligetil julefortælling, der samtidig har noget mørke, der ligger og ulmer under overfladen. Jeg fik den læst ret hurtigt, men denne anmeldelse er svær at skrive, da læseoplevelsen var lidt middelmådig. Plottet er hurtigt at regne ud, især da det meste af historien bliver fortalt på bagsiden af bogen. Der er ikke rigtig nogle overraskelser.

Når det så er sagt, så var jeg fint underholdt. Det er let læsning og det var skønt at dykke ned i julestemningen og kærligheden og bare lade historien komme til mig. Jeg kunne især godt lide Carolines personlighed. Hun hviler, på trods af sine traumer, meget i sig selv. Sekvenserne med angstanfaldende vil jeg mene, er det der er bedst beskrevet. Forvirringen og kroppens reaktion er on point og noget af det der fik det til at rykke sig lidt i maven på mig.

Næsten hvert kapitel starter med en sekvens af Carolines fortid, man kommer igennem hvad der sker både før, under og efter lavinen. Det er interessant at følge, hvordan familien påvirkes af en så traumatisk hændelse. Noget jeg finder lidt interessant er at bogen har 21 kapitler og Carolines lillebror Elias omkommer i ulykken d. 21. december, det er altså en dato, der altid vil hjemsøge Caroline. Jeg ved ikke om det er et tilfælde, men jeg tror, at det er helt med vilje fra Christina Bondes side.

Jeg kan anbefale denne bog til dem, der gerne vil have noget let læsning med god stemning, men som samtidig har noget mørke og noget kant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen