Pigen og mørkningen af Leigh Bardugo

| Alvilda | 352 sider | Udgivet 3/11-2016 |

Forlaget skriver

SKYGGEHAVET – en ørken af livsfarligt, uigennemtrængeligt mørke – har delt nationen Ravka i to. Det engang så stolte rige er på randen af kollaps.

ALINA STARKOV – en bleg, forældreløs pige – opdager en enestående evne, da hendes bedste ven såres livsfarligt under en rejse gennem mørket. En evne, der giver Alina adgang til grishaernes overvældende verden.

MØRKNINGEN – en fascinerende, forførende og ubegribeligt farlig mand – er grishaernes hemmelighedsfulde leder. Med Alinas hjælp vil han oplyse Skyggehavet og genrejse riget. Men intet er, som det ser ud til, og mens rigets skæbne hviler på Alinas skuldre, er hun tvunget til at se sandheden om grishaerne i øjnene – og om sit eget forhold til deres dragende leder.

“Pigen og mørkningen” er første bog i Grisha-trilogien.

Anmeldelse

Pigen og Mørkningen er en typisk fantasyfortælling med den udvalgte, lidt underkuede hovedperson, der viser sig at være mere end blot en forældreløs. Men og dette er et kæmpe “men” dette betyder ikke at denne bog er dårlig og forudsigelig. Langt fra.

Alinas karakter er så velskrevet at jeg flere gange måtte stoppe historien for lige at lade det rodfæste sig. Hun er barmhjertig og sympatisk, men har samtidig også en masse fejl, som er realistiske. Det gør hende enormt relaterbar. Hendes beruselse af grishaernes farverige verden virker så ægte at jeg selv følte mig lidt lightheaded gennem læsningen.

Det subtile kærlighedsplot er med til at give plottet noget hjertebanken, men det bliver holdt så let og i baggrunden at det ikke overtager fortællingen. Det er jeg rigtig stor fan af. Det giver det plads til at kunne udvikle sig uden at det bliver voldsomt og stormfuldt.

Slutningen og hele forløsningen går lidt stærkt, da det er gået op for en, hvad der kommer til at ske er der ikke meget plads til at tvivle eller trække vejret. Der havde jeg brug for lidt mere tvivl, forvirring og spændingsopbygning. Da det virker som om at historiens kompleksitet tilfalder Alina og til tider også Mørkningen. Der kunne plottet også godt have brugt lidt.

Bogen er let læst og siderne bladre næsten af sig selv. Sproget er dejligt flydende og balancen mellem beskrivelser og handling er spot on. Jeg kan virkelig anbefale at læse denne bog og jeg glæder mig enormt til at se, hvordan serien bliver.

Serien kommer på Netflix til april 2021 og hedder “Shadow and bone”

Bogen er hørt som lydbog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen